Testy

  • Test podstawowy:
    • Pyłki (leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza, bylica, lebioda, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja)
    • Insekty (pszczoła, osa, komar)
    • Zboża (jęczmień, kasza gryczana, kukurydza, owies, proso, ryż, żyto, sezam, orkisz, pszenica, drożdże, gluten, soja)
    • Grzyby (mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, mieszanka grzybów III, aspergillus, candida albicans)
    • Sierści zwierząt (wół, koń, pies, kot, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, kacze pierze)
    • Używki (kawa, herbata, kakao, miód, cukier)
    • Ryby (mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz)
    • Mięso (kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina)
    • Jaja, mleko (białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja)
    • Warzywa (marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola)
    • Owoce (jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejpfrut)
    • Roztocza (roztocza kurzu domowego, roztocza mąki)
    • Orzechy (migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe).
  • Test wziewny:
    • Zwierzęta (kacze pierze, gęsie pierze, chomik, zając, kurze pierze, pies, wielbłądzia wełna, kanarek, królik, kot, lama, mysz, świnka morska, papuga, koń-włosie, szczur, wół, owcza wełna, gołębie pierze, papużka falista, koza)
    • Naturalne alergeny wziewne (bawełna, len, wełna roślinna, włókno kokosowe, sisal, jedwab)
    • Pleśnie (alternaria tenuis, aspergillus clavatus, aspergillus flavus, aspergillus fumigatus, aspergillus niger, aspergillus oryzae, aspergillus repens, aspergillus versicolor, aurobasidium pullulans, botrytis cirenea, chaetonium globosum, cladosporium cladosporoides, cladosporium fulvum, cladosporium herbarum, curvularia lunata, epicoccum purpurescens,fusarium culmorum, fusarium moniliforme, fusarium solani, geotrichum candidum, helminthosporium
      halodes, mucor mucedo, neurospora sitophila, penicillium brevicompactum, penicillium commune, penicillium expansum, penicillium notatum, penicillium roqueforti, phoma betae, phoma herbarum, pullularia pullulans, rhizopus nigricans, saccharomyces cere visiae, serpula lacrimans, sporobolomyces roseus, sporothrix Schenckii, trichothecium dependes, ustilago)
    • Syntetyczne alergeny wziewne (włókna akrylowe, włosy lalki BARBIE, włosy konika PONY, polyester zabawkowy, synt. mat. do wypełniania poduszek)
    • Roztocza (roztocze kurzu domowego, roztocze mąki, roztocze siana)
    • Pleśnie mix (pleśnie mix I, pleśnie mix II, pleśnie mix III, pleśnie ziarna zbożowego mix, aspergillus mix, cladosprium mix, mucor mix)
  • Test pyłkowy:
    • Kwiaty (pierwiosnek, mniszek, hiacynt, jaskier, koniczyna, nawłoć, róża, dalia, aster nowobelgijski, aster, wrzos, chryzantema, lak żółty, rumianek, rzepak, wierzbówka, margaretka, łubin, tulipan)
    • Zboża (owies, jęczmień, żyto, pszenica, kukurydza)
    • Iglaki (sosna, sosna szkocka, świerk)
    • Trawy (perz, mietliczka, wyczyniec, owsica łąkowa, tomka wonna, owies głuchy, stokłosa, psia trawa, kamgras, kupkówka pospolita, kostrzewa, kostrzewa czerwona, kłosówka wełnista, rajgras, tymotka, trzcina, wiechlina, trawy mix)
    • Krzewy (bez, bez czarny, jaśmin, ligustrer, głóg pospolity, tamaryszek)
    • Drzewa (olcha, brzoza, leszczyna, wierzba, wiąz, lipa europejska, lipa, akacja, dąb, jadłoszyn, osika, topola, platan, oliwka, szczodrzeniec alpejski, jesion, buk, grab, klon, kasztan)
    • Zioła (ambrozja, piołun, bylica, lebioda, komosa, chmiel, szklarniczek I, szklarniczek II, babka lancetowata, babka, szczaw, jakubek, pokrzywa)
  • Test w kierunku nietolerancji pokarmowej 76 składników:
    • Mleko (krowie mleko, kozie mleko, owcze mleko, laktoza, mleko klaczy, soja)
    • Zboża (kasza gryczana, jęczmień, orkisz, kukurydza, proso, owies, ryż, sezam, pszenica, drożdże, gluten)
    • Warzywa (fasola, marchew, cebula, groszek, ziemniak, szpinak, pomidor)
    • Używki (kawa, kakao, miód, cukier, herbata)
    • Owoce (jabłko, morela, awokado, banan, wiśnia, czerwona porzeczka, agrest, gruszka, grejpfrut, kiwi, cytryna, mandarynka, pomarańcza, brzoskwinia, winogrono, papaja, ananas, malina, truskawka)
    • Ryby (Mix ryb I, Mix ryb II, dorsz, węgorz, śledź, makrela, flądra, łosoś, sola, tuńczyk, pstrąg)
    • Jaja (białko jaja, zółtko jaja)
    • Owoce morza (krab, rak, homar, małże, ostryga, langusta, krewetki)
    • Orzechy (migdał, orzech ziemny, orzech laskowy, orzech arachidowy, orzech włoski)
    • Przyprawy (anyż seler, kminek curry, papryka, pietruszka, pieprz)
    • Mięsa ( wołowina, kurczak, kaczka, gęsina, konina, baranina, wieprzowina, indyk, cielęcina)
  • Test w kierunku nietolerancji pokarmowej 200 składników:
    • Mleko (krowie mleko, kozie mleko, owcze mleko, laktoza, mleko klaczy, soja)
    • Zboża (kasza gryczana, jęczmień, orkisz, kukurydza, proso, owies, ryż, sezam, pszenica, drożdże, gluten)
    • Warzywa (fasola, marchew, cebula, groszek, ziemniak, szpinak, pomidor)
    • Używki (kawa, kakao, miód, cukier, herbata)
    • Owoce (jabłko, morela, awokado, banan, wiśnia, czerwona porzeczka, agrest, gruszka, grejpfrut, kiwi, cytryna, mandarynka, pomarańcza, brzoskwinia, winogrono, papaja, ananas, malina, truskawka)
    • Ryby (Mix ryb I, Mix ryb II, dorsz, węgorz, śledź, makrela, flądra, łosoś, sola, tuńczyk, pstrąg)
    • Jaja (białko jaja, zółtko jaja)
    • Owoce morza (krab, rak, homar, małże, ostryga, langusta, krewetki)
    • Orzechy (migdał, orzech ziemny, orzech laskowy, orzech arachidowy, orzech włoski)
    • Przyprawy (anyż seler, kminek curry, papryka, pietruszka, pieprz)
    • Mięsa ( wołowina, kurczak, kaczka, gęsina, konina, baranina, wieprzowina, indyk, cielęcina)
    • Barwniki (E 102, E 104, E 110, E 120, E 122, E 123, E 124, E 127, E 132, E 133, E 151,
      mieszanka żółta, mieszanka czerwona, mieszanka brązowa)
    • Emulgatory (E 322 lecytyna S, E 322 lecytyna D, E 338, E 339 b, E 340 a, E 340 b, E 340 c,
      E 412, E 341 c, E 450, E 450 a, E 450 c, E 621, E 622, E 623)
    • Konserwanty (E 200, E 202, E210, E 211, E 212, E 214, E 216, E 218, CATHON CG, E 220, E
      221, E 223, E 224, E 230, E 233, E 249, E250, E 251, E 252)
    • Antyoksydanty (E 310, E 312, E 320, E 321, Ethoxyquin)
    • Aromaty spożywcze (aromat malinowy, aromat truskawkowy, aromat morelowy, aromat wiśniowy, aromat pomarańczowy, aromat cytrynowy, aromat jabłkowy, aromat gruszkowy, aromat bananowy, aromat waniliowy, aromat ziołowy, aromat rumowy, aromat coca cola, aramat cynamonowy, Eugenol, Vanillin)
    • Inne (enol, kwas salicylowy, kwas acetylo salicylowy, kwasek cytrynowy, guma arabska, fluorek
      sodu, sulfadiaza, sulfaguanida, prokaina, chinina, argal acid)
    • Słodziki (mannit, sacharyna Na, cyclamat, aspartam, sorbit, laktoza, fruktoza)

© BicoMedika 2019

Realizacja: codevoke.pl